Opnemen DAT cassette lukt niet goed

De compact cassette was een schitterende uitvinding van Philips en werd een wereldwijd succes. Ook bandrecorders blijken een tijdloos populair medium.Kun jij ook geen genoeg krijgen van die sfeervol draaiende spoelen? Deel hier je magnetische passie!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
marcrolfes
Donateur
Berichten: 3369
Lid geworden op: 08 dec 2020, 07:34
Locatie: Uden

12 jun 2022, 15:58

Ik ben misschien te dom voor dit maar ik snap er in ieder geval niets van. Ik probeer een opname van YouTube op DAT te maken. Ik heb mijn Behringer UCA202 direct met een optische kabel op de optische input van mijn DAT850 verbonden.

Ik stop een lege onbespeelde DAT cassette in de speler. Ik druk de toetsen rec/re mute en pauze tegelijk in. Ik druk op play en maak een blanco opname van 10 seconden. Ik druk op pauze. Ik start de YouTube weergave en druk tegelijk weer play in. De opname begint en ik zie gewoon uitslag op de niveaumeter. De teller begint ook te lopen. Dan, na een minuut of twee stopt de opname vanzelf alsof er op stop gedrukt is. Bij een tweede poging stopte die na 50 seconden.Wat doe ik fout?

Ik heb dezelfde opname met mijn JVC XD-Z505 proberen te maken en daar gebeurt iets gelijksoortig alleen dan na een minuut of zeven. :think:
Waar zal ik nu eens een ledje in knutselen :think:
snameroc
Donateur
Berichten: 7554
Lid geworden op: 01 mei 2010, 13:45

12 jun 2022, 16:28

Blijft de bewuste cassette wel lopen op play. Lijkt me slappe band bij opwikkel.
Gebruikersavatar
marcrolfes
Donateur
Berichten: 3369
Lid geworden op: 08 dec 2020, 07:34
Locatie: Uden

12 jun 2022, 17:33

Ik heb de cassette van de DAT850 in de Stube verhuist naar de DAT850 in de woonkamer en ben er nu een opname van een cd mee aan het maken. Ben al halverwege dus dat lijkt goed te functioneren en cassette niet defect. Ik maak nu wel een opname via coax en de kabel direct in de CD850.

Wellicht moet ik het opnieuw proberen met een coax connectie op de apparaten in de Stube en ligt het aan de Toslink connectie? Zal niet aan de kabel zelf liggen denk ik want ik heb twee verschillende kabeld die elk aan de Philips of JVC zijn aangesloten en ik wissel dan de desbetreffende kabel op de Behringer. Die laatste heeft trouwens alleen een Toslink en geen Coax aansluiting.
Waar zal ik nu eens een ledje in knutselen :think:
Gebruikersavatar
marcrolfes
Donateur
Berichten: 3369
Lid geworden op: 08 dec 2020, 07:34
Locatie: Uden

12 jun 2022, 18:01

Zojuist geprobeerd een cassette op te nemen met de JVC en Philips in de Stube, aangesloten op de CDD882. Toevallig bij beide apparaten hetzelfde probleem. De JVC schakelt de opname functie een paar seconden na het indrukken van rec/rec mute en pauze al meteen uit. De Philips doet iets gelijksoortig. CD heeft dus nog niet eens gespeeld!

Als ik op beide apparaten alleen de rec/rec mute knop indruk (waarmee de tape niet begint te spelen maar slechts het opname niveau wordt weergegeven), gebeurt dat laatste ook gewoon. Zouden beide spelers een gelijksoortig manco hebben? :think:

De DAT850 in de woonkamer doet alles probleemloos.
Waar zal ik nu eens een ledje in knutselen :think:
Gebruikersavatar
Regenpak
Berichten: 2093
Lid geworden op: 13 dec 2020, 18:44
Locatie: Amsterdam West
Contacteer:

12 jun 2022, 18:17

Niet een gevalletje brakke interpretatie van SCMS? Zal niet de eerste keer zijn dat Digital Restrictions Management (DRM) kapot is. Probeer eens een copybit killer.

Tjerk
aka Dr. F.M. Tuner
Gebruikersavatar
marcrolfes
Donateur
Berichten: 3369
Lid geworden op: 08 dec 2020, 07:34
Locatie: Uden

12 jun 2022, 18:34

Regenpak schreef: 12 jun 2022, 18:17 Probeer eens een copybit killer.
Hallo, een leek hier Tjerk. :wink: Help me eens even op weg als je wilt.
Waar zal ik nu eens een ledje in knutselen :think:
Gebruikersavatar
marcrolfes
Donateur
Berichten: 3369
Lid geworden op: 08 dec 2020, 07:34
Locatie: Uden

12 jun 2022, 19:08

Grrr, nu ben ik op een DAT125 van Maxell twee cd's van Direstraits achter elkaar aan het opnemen. Eerste probleemloos gegaan en bij het vijfde nummer van de tweede cd gaat de DAT gewoon op stop. :evil: Het zal toch niet zo zijn dat ik hier drie defecte DAT spelers heb staan!

Ik gebruik overigens ook DAT50 cassettes van HHB waar ik tot nu toe geen problemen ondervond. Zou het toch aan de cassette liggen? Zo'n DAT125 is natuurlijk dunner als een DAT50 of is de tape allemaal even dik en zit er gewoon minder lengte op?
Waar zal ik nu eens een ledje in knutselen :think:
Gebruikersavatar
Regenpak
Berichten: 2093
Lid geworden op: 13 dec 2020, 18:44
Locatie: Amsterdam West
Contacteer:

12 jun 2022, 19:17

marcrolfes schreef: 12 jun 2022, 18:34Help me eens even op weg als je wilt.
Dit was een project van Elektuur. Er moet een EPROM in (maar dat kan vast ook wel een EEPROM zijn). Ik vond geen kant-en-klare oplossingen.

Tjerk
Bijlagen
e987S22_copybit.pdf
(597.9 KiB) 12 keer gedownload
elektor_scms_rom.zip
(4.68 KiB) 7 keer gedownload
Laatst gewijzigd door Regenpak op 12 jun 2022, 19:41, 1 keer totaal gewijzigd.
aka Dr. F.M. Tuner
snameroc
Donateur
Berichten: 7554
Lid geworden op: 01 mei 2010, 13:45

12 jun 2022, 19:26

Proberen via de analoge ingang als het dan wel gaat is het de kopieerbeveiliging

Hoe langer hoe dunner en ja er zijn recorders die er problemen mee hebben. Bij een sony gaat het standaard niet heb ik me laten vertellen met langer dan 90
Laatst gewijzigd door snameroc op 12 jun 2022, 19:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
marcrolfes
Donateur
Berichten: 3369
Lid geworden op: 08 dec 2020, 07:34
Locatie: Uden

12 jun 2022, 19:29

snameroc schreef: 12 jun 2022, 19:26 Proberen via de analoge ingang als het dan wel gaat is het de kopieerbeveiliging
Maar dat zou niet logisch zijn toch? Als het de kopieerbeveiliging is, dan start die toch helemaal niet?
Waar zal ik nu eens een ledje in knutselen :think:
snameroc
Donateur
Berichten: 7554
Lid geworden op: 01 mei 2010, 13:45

12 jun 2022, 19:30

Zou je wel zeggen
Gebruikersavatar
marcrolfes
Donateur
Berichten: 3369
Lid geworden op: 08 dec 2020, 07:34
Locatie: Uden

12 jun 2022, 19:31

Regenpak schreef: 12 jun 2022, 19:17
marcrolfes schreef: 12 jun 2022, 18:34Help me eens even op weg als je wilt.
Dit was een project van Elektuur. Er moet een EPROM in (maar dat kan vast ook wel een EEPROM zijn). Ik vond geen kant-en-klare oplossingen.

Tjerk
Bedankt Tjerk maar dat is redelijk hogere wiskunde voor mij. Als niets anders helpt wil ik dat wel eens proberen te bouwen.
Waar zal ik nu eens een ledje in knutselen :think:
Gebruikersavatar
Regenpak
Berichten: 2093
Lid geworden op: 13 dec 2020, 18:44
Locatie: Amsterdam West
Contacteer:

12 jun 2022, 19:43

marcrolfes schreef: 12 jun 2022, 19:29 Maar dat zou niet logisch zijn toch? Als het de kopieerbeveiliging is, dan start die toch helemaal niet?
Dat zou je verwachten ja. Maar de brakke DRM implementaties zijn legio...

Tjerk
aka Dr. F.M. Tuner
Gebruikersavatar
bramjacobse
Donateur
Berichten: 3709
Lid geworden op: 22 aug 2014, 10:02
Contacteer:

12 jun 2022, 19:52

Copybit kill

Gewoon SPdif reciever i2s uit en die laat je weer een SPdif transmitter voeden, en vervolgens stel je zelfde de SCMS in :whistle:
In the 90's ooit iets gemaakt met CS8402 en CS8412 , met zelfde doel CD's opnemen op DTC1000 ect ect.
Gebruikersavatar
Remi
Donateur
Berichten: 11691
Lid geworden op: 16 jun 2005, 21:04
Locatie: Didam

12 jun 2022, 20:07

marcrolfes schreef: 12 jun 2022, 19:29
snameroc schreef: 12 jun 2022, 19:26 Proberen via de analoge ingang als het dan wel gaat is het de kopieerbeveiliging
Maar dat zou niet logisch zijn toch? Als het de kopieerbeveiliging is, dan start die toch helemaal niet?
DAT dacht ik ook eigenlijk. Misschien kan je een 2e hands Behringer Ultramatch, of Ultramatch pro vinden op MP of zoiets? Ik dacht dat ze allebei het copybit kunnen 'killen', met die digitale output kan je dan wel opnemen. zo'n ding hoeft niet heel duur te zijn
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Plaats reactie