Probleem met 520

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Tittah
Donateur
Berichten: 801
Lid geworden op: 21 mar 2022, 23:46
Locatie: Berlaar (België)

Ik heb vanavond nog wat verder gerommeld in de 520. De schuldige lijkt TS441a te zijn (wat ik blijkbaar zelf al gezegd had in mijn bericht van 10/02). Waarom ik die dan niet grondiger bekeken had, herinner ik mij niet meer. Wanneer ik die nameet met mijn componententester wordt die herkend als allerlei dingen (capacitor, diode en zelfs 1x als een PNP :think: ). Omwisselen met TS443a gaf als resultaat dat de ruststroom wel in te stellen is.

Ik heb bij Tessatronic wat componenten besteld, waaronder enkele BD203 en BD204 omdat die in het apparaat zitten. Nu zie ik echter net in de SM dat die als BD201/BD202 worden vermeld. Betekent dit dat die in mijn 520 al een keer vervangen werden?

En nog een laatste vraag: raden jullie aan om de eindtorren allemaal tegelijk te vervangen of is het ok om enkel de kapotte te vervangen?
mae
Donateur
Berichten: 7338
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad
Contacteer:

De datumcode kan een hint geven of ze al vervangen zijn.

Verder zijn de types in de servicemanual altijd 'wat erin mag' / 'wat Philips service ervoor levert'. In het apparaat kan altijd wat anders zitten. Behoudens wijzigingsbladen, mag je het type uit het servicemanual altijd als vervanger gebruiken.
Tittah
Donateur
Berichten: 801
Lid geworden op: 21 mar 2022, 23:46
Locatie: Berlaar (België)

De kapotte transistor werd vervangen door een BD203. Bias instellen gaat nu goed op beide kanten.

De 520 wappert weer :dance:
Plaats reactie